Hussaarts Infra B.V. heeft als opdrachtgevers voornamelijk de gemeenten, projectontwikkelaars, ingenieursbureaus en bedrijven uit de bouwsector. Daarnaast verzorgen wij ook onderhoudswerkzaamheden voor gemeenten en waterschappen. Het beleid van Hussaarts Infra B.V. is gericht op het voortdurend streven naar kwaliteitsverbetering, om de opdrachtgevers nog beter van dienst te zijn. Klanttevredenheid staat centraal. Door in de gehele organisatie te streven naar voortdurende verbetering van het kwaliteitssysteem, wordt de continuïteit van het bedrijf gewaarborgd en wordt er constant gewerkt aan verbetering van het rendement.

De opdrachtgevers – in hoofdzaak gemeenten en woningcorporaties – kennen ons als een stabiel en gezond bedrijf dat in het grondwerk en de wegenbouw zijn mannetje staat en dat een meerwaarde kan leveren door professionele inbreng van kennis en ervaring. Doe wat je belooft, durf uitdagingen aan te gaan, laat zien waartoe je in staat bent en blijf trouw aan je principes.

1950

Het is 1950 en Pieter Hussaarts koopt een dragline en een salonwagen. Daarmee was hij vanuit zijn geboortestad Amsterdam samen met zijn vrouw naar Zeeland vertrokken om na de watersnoodramp dijken te vernieuwen en sloten te graven. Toen die klus geklaard was is het gezin, dat inmiddels was uitgebreid met zoon Peter (de tweede generatie), in IJmuiden beland. Daar konden de draglines ingezet worden voor de aanleg van de pieren. Er kwam ook een bedrijfspand en tot op de dag van vandaag is de onderneming gevestigd in het pand dat opa Pieter zestig jaar geleden heeft gebouwd.

1980 – 2020

Qua werkzaamheden is er in de loop der tijd wél een verschuiving opgetreden. Het accent lag aanvankelijk bij grondverzet en waterbouw. Peter Hussaarts, de tweede generatie, ging zich meer toeleggen op wegenbouw en verhuur van materieel. Ook breidde hij de activiteiten uit door aankoop van constructiebedrijf Hercules in Uithoorn. Een bedrijf voor staalconstructies, apparaten- en leidingbouw voor met name de petrochemische industrie.

Ook Robbert, die sinds 2002 betrokken is bij het infra-bedrijf, eerst als uitvoerder en sinds 2011 als algemeen directeur, heeft enkele wijzigingen doorgevoerd. De verhuur van materieel, bijvoorbeeld, rendeerde onvoldoende. Een reden om daarmee te stoppen. Verder treedt het bedrijf vaker op als hoofdaannemer.

2020

In 2020 is er een overname door Floris Infra en wordt P.Hussaarts BV, Floris Infra IJmuiden.

2023

Sinds 2023 is deze weer veranderd naar Hussaarts Infra B.V. met Robbert Hussaarts als DGA.

1970

3 generaties Hussaarts